Veden riittävyydessä kuluneena kesä on ollut jatkuvia ongelmia Koiviston VHOK:n alueella. Erityisesti Valkolassa ja Riikosmäen paineenkorotusaseman perässä olevissa kiinteistöissä.
Paineenkorotusasemalle tulevan veden paine on toistuvasti laskenut alle 2 bar, joka on turvaraja paineenkorotuspumpuille.

Ongelmat olivat pahimmillaan 19., 20., 24. ja 25.8.2015 iltaisin klo 20 – 22 välisenä aikana.
Olin tuolloin joka ilta yhteydessä päivystäjäänne tai hänen esimieheensä.
Joka kerta minulle luvattiin kertoa ongelman syy.
Koskaan en ole saanut vastausta siihen, miksi vesi loppui.

Eräältä päivystäjältänne kuulin verkoston huuhtelusta, joka Energialla oli meneillään Salakan alueella – kerrottiin, että se ei vaikuta mitenkään Koiviston veden paineeseen. Tuo huuhtelu päätettiin lopettaa (näin minulle kerrottiin) ja kuinka ollakkaan meidän ongelmat loppuivat.

Pyydän teiltä kirjallista selvitystä kesän aikana usein toistuneista ongelmista.

Terv. Juhani Anttonen, Koiviston VHOK:n puheenjohtaja

 

ja tässä Energian vastaus 9.10.2015:

Selvitys Juhani Anttosen palautteeseen veden riittävyys- ja paineongelmiin Koiviston VHOK:n toiminta-alueella 4.10.2015

19.8 – 25.8.2015 ilmeni Koiviston VHOK:n alueella paineongelmia jotka viittasivat veden loppumiseen verkostosta.

Ensimmäiseen ilmoitukseen mennessä ei Äänekosken energian verkostossa ollut tehty töitä, jotka olisivat voineet vaikuttaa veden riittävyyteen Koiviston alueella. Ryhdyimme tutkimaan verkostomme sulkuventtiileitä ja varmistamaan, että kaikki Koivistoon päin syöttävät linjat ovat auki. Tätä tutkiessamme huomasimme, että salakan kautta Koiviston VHOK:a syöttävä 110 Peh linja on ollut suljettuna Teräväniemen puolelta. Tämä linja on ollut suljettuna jo pitkään, mahdollisesti jopa linjan rakentamisesta asti. Veden riittävyysongelmat ovat ilmentyneet vasta viime aikoina, sillä vedenkulutus haja-asutusalueella on kasvanut. Raportoimme VOK huoltopalveluiden Tero Lambergia tilanteesta.

Kaivoimme Teräväniemi – Salakka syöttölinjan auki Salakan puolelta ja asensimme linjaan huuhteluventtiilin vedenlaadun varmistamiseksi ennen linjan käyttöönottoa. Linja laitettiin huuhteluun 25.8.2015. Huuhteluventtiilin kautta suoritetulla verkoston juoksutuksella ei ole ollut vaikutusta Koiviston suunnan vedenvirtauksiin tai -riittävyyteen.

Vedenlaadun varmistettuamme avasimme vesilinjan Teräväniemestä Koivistoon päin. Tällöin alueenne vesitilanne parantui ja ongelma poistui. Vesilinja otettiin käyttöön 26.8.2015

Äänekosken Energia tutki ongelmienne alkamisen aikoihin omia syöttölinjojaan Honkolan ja Hietaman alueella jo pidempään jatkuneiden vedenpaineongelmien vuoksi. Näissä tutkimuksissa ei kuitenkaan suljettu yhtään venttiiliä vaan varmistimme, että runkoventtiilit ovat täysin auki. Verkostossamme ei ole tehty sellaisia töitä, jotka olisivat vaikuttaneet alueenne vedenjakeluun silloin, kun ongelmatilanne alkoi tai oli päällä.

Pahoittelut koituneesta haitasta. Pyrimme edelleen parantamaan verkostomme kuntoa ja toimintatapojamme, jotta vastaavat tilanteet jatkossa olisivat entistä harvinaisempia.

Annan tarvittaessa lisätietoja.

Otto Leppänen

Työnjohtaja

Äänekosken energia

020 6323870

otto.leppanen@aane-energia.fi

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä