Viikko sitten perjantai-iltana Laukaan kirkonkylällä tapahtuneen putkirikon ja sitä seuranneen verkoston paineettomuuden jälkiselvittelyt on saatu päätökseen. Vesinäytteitä on noudettu eri puolilta keittokehotusaluetta Laukaan kunnan ja Äänekosken kaupungin alueilla. Näytteet ovat olleet puhtaita tutkituilta osin. Keittokehotus koko alueella puretaan. Vettä voi jälleen käyttää normaalisti. Myös varotoimenpiteenä aloitettu klooraus on edennyt ja kloori on pääosin levinnyt verkostoon koko keittokehotusalueella. Varotoimena kloorausta jatketaan toistaiseksi, kunnes se on levinnyt keittokehotusalueelle kokonaan.

Verkostoveden juoksuttamisesta kloorin leviämisen edistämiseksi voi olla seurauksena paineenvaihteluita. Paineenvaihteluiden seurauksena voi verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka samentavat vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu juoksuttamalla.

Lisätietoja:

Vesilaitoksen päivystys 0400 358 530 (Vain vikailmoitukset, palautteet pyydetään lähettämään vesilaitoksen sähköpostiin, vesilaitos@laukaa.fi )

tai

Jukka Lappalainen, ympäristötoimenjohtaja, puh. 0400 564 983

Miia Valkonen, ympäristöpäällikkö, puh. 0400 642 429

Tiedote 10.6.2022

 

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä