Viikonlopulla Laukaan kirkonkylällä tapahtuneen putkirikon jälkiselvittelyä on jatkettu. Vesinäytteitä on noudettu eri puolilta keittokehotusaluetta Laukaan kunnan ja Äänekosken kaupungin alueilla.

Kaikki tutkitut näytteet ovat olleet puhtaita niiltä osin, kun tuloksia on tähän mennessä saatu. Viimeiset näytetulokset saadaan laboratoriosta viimeistään perjantaina.

Huomioiden keittokehotuksen rajoitteet, veden kuluttajia kehotetaan käyttämään vettä muuten normaaliin tapaan, jotta kloori leviäsi tasaisesti verkoston kaikkiin osiin.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran perjantaina 10.6.2022.

Varotoimena kiinteistöjä kehotetaan keittämään ruuanlaittoon ja juomiseen käytettävä vesi vähintään 5 minuutin ajan tai hankkimaan juoma- ja ruokavesi muualta. Vettä voi muuten käyttää, esim. peseytymiseen, normaalisti.

Tarkempia veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy alla olevasta linkistä:

https://www.laukaa.fi/asukkaat/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveydenhuolto/talousveden-ja-uimaveden-laadun-valvonta/#9acce75b

Lisätietoja:

Vesilaitoksen päivystys 0400 358 530 (Vain vikailmoitukset, palautteet pyydetään lähettämään vesilaitoksen sähköpostiin, vesilaitos@laukaa.fi )

tai

Jukka Lappalainen, ympäristötoimenjohtaja, puh. 0400 564 983

Miia Valkonen, ympäristöpäällikkö, puh. 0400 642 429

Tiedote 8.6.2022

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä