Laukaan kirkonkylällä vedenjakeluhäiriön aiheuttanut putkirikko on paikallistettu ja vuotokohta on tiedossa. Korjaustyöt ovat käynnissä. Putkirikko aiheutti paineettoman tilan osassa talousvesiverkostoa. Talousvesiverkoston hetkellinen paineeton tila on aina riski talousveden hygieeniselle laadulle.

Varotoimena kiinteistöjä kehotetaan keittämään ruuanlaittoon ja juomiseen käytettävä vesi vähintään 5 minuutin ajan tai hankkimaan juoma- ja ruokavesi muualta. Vettä voi muuten käyttää, esim. peseytymiseen, normaalisti.
Tarkempia veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy alla olevasta linkistä:

Talousveden ja uimaveden laadun valvonta


Talousvesiverkoston alueelta haetaan näytteitä sunnuntain ja alkuviikon aikana verkoston puhtauden varmistamiseksi. Tuloksista tiedotetaan erikseen alkuviikon aikana.
Tilapäinen vedenjakelupiste on järjestetty Laukaan ST1 pihaan. Lisäksi on aloitettu vesijohtoverkoston suojaklooraus. Suojakloorauksen vuoksi vedessä voi ilmetä lievää haju- ja makupoikkeamaa.
Vedenjakelun alkaessa uudelleen voi verkostosta irrota sakkaa tai ilmaa, jotka samentavat vettä. Epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu juoksuttamalla.
Lisätietoja: Vesilaitoksen päivystys 0400 358 530 tai
Jukka Lappalainen, ympäristötoimenjohtaja, puh. 0400 564 983
Miia Valkonen, ympäristöpäällikkö, puh. 0400 642 429

LAUKAAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO TIEDOTE 4.6.2022

Keittokehotus koskee Koiviston vesihuolto-osuuskunnan osalta Laukaan Vesihuolto Oy:n vedenjakelualuetta eli Valkolaa sekä Riikosmäestä Kapeen ja Valkolan suuntaan olevaa Äänekosken puoleista aluetta.

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä